Tuin

Glansmispel

De glansmispel Red Robin draagt de prachtige Latijnse naam Photinia x fraseri ‘Red Robin’. Met zo’n naam kan het haast niet anders dan dat dit een schitterende plant is. En dat klopt! Deze glansmispel is door die schitterende uitstraling zeer geliefd en vind je dan ook steeds vaker in verschillende tuinen. Erg mooie haagplanten, maar ook fraai als losse struiken.

De Red Robin is een kruising tussen diverse Photinia fraseri soorten, die van nature voorkomen in Aziatische gebergten. De Photinia fraseri behoort tot de groenblijvende haagplanten en een glansmispel haag verliest dus nooit zijn blad.

Dit is waarom je er een kweekt

We gaven het net al aan, maar deze plant is zo populair door de bijzondere uitstraling. Daarbij komt ook nog eens dat het erg lang groen is. De plant is zelfs vrijwel altijd groen, waardoor je er het hele jaar van blijft genieten. Ook verandert de plant nog door het jaar heen. Denk aan het produceren van besjes en witte bloemetjes in de lente.

Dat deze plant zo populair is, is ook nog te zien door de award die het gekregen heeft. Wanneer je deze Glansmispel wilt planten, zijn daar ook veel voordelen voor te verzinnen. Het is namelijk dat de plant bijna overal kan groeien. Zelfs tegen zon en schaduw is de plant goed beschermd.

Wil je er nu ook een gaan aanschaffen? Dan kun je bij veel kwekerijen terecht. Kijk vooral eens bij je in de buurt. Mocht je daar niets kunnen vinden, dan kun je zelfs online bestellen. Houd hier echter altijd wel de recensies in de gaten zodat je zeker weet dat je goed zit.

Author Image
Ishak Belfodil

Previous Post

Next Post